Zakład przetwórstwa ryb w Darłowie

Zakład Przetwórstwa Ryb PPH PIRS Sp. z o.o. w Darłowie działa od marca 2001 roku, kiedy to uruchomiliśmy główną halę przetwórczą, dedykowaną przerobowi świeżych dorszy i fląder. Od tego czasu wielokrotnie inwestowaliśmy, wyposażając przetwórnię w kolejne niezbędne maszyny i urządzenia. Inwestując, korzystaliśmy zawsze z dofinansowania Unii Europejskiej.

Zakład przetwórstwa
Zakład przetwórstwa
Zakład przetwórstwa

W 2003 uruchomiona została chłodnia składowa, a w kolejnych latach powierzchnia przetwórcza Zakładu powiększyła się o następną halę, przeznaczoną do przetwórstwa i mrożenia ryb pelagicznych – szprotów i śledzi.

Nowa hala wyposażona jest we wszystkie niezbędne urządzenia , takie jak m.in.tunel zamrażalniczy, sortownice ryb świeżych i produktów gotowych. Pomieszczenia doposażyliśmy w dodatkowe chłodnie zerowe oraz w alternatywne urządzenia do zamrażania produktów, jak szafa zamrażalnicza kontaktowa oraz komory zamrażalnicze nawiewowe.

Zakład przetwórstwa

W przetwórni na stałe zatrudnionych jest ponad 50 osób.

Zakład przetwórstwa w Darłowie jest obiektem nowoczesnym i w pełni odpowiadającym wymogom higienicznym Unii Europejskiej. Posiada licencję uprawniającą do produkcji i sprzedaży wytworzonych w nim produktów, na terenie Unii Europejskiej – nr PL 32131815.

Najważniejsze nasze produkty przetwórstwa: filety z flądry, filety z dorsza, filety z łososia, filety z pstrąga, karpia, ikra dorszowa, ikra z flądry i łososia oraz mrożone szproty i śledzie bałtyckie.

Pełna lista produktów wyszczególniona została w zakładce oferta.

Wyroby PPH PIRS Sp.z o.o. sprzedawane są w Polsce oraz w krajach takich jak Dania, Rumunia, Bułgaria, Francja, Niemcy, Hiszpania, Wielka Brytania, Ukraina, Serbia, Chorwacja, Bośnia i Hercegowina.

Poszukujemy firm polskich i zagranicznych chętnych do współpracy w zakresie przetwórstwa.